Stallnytt

Våra hästar har inte tävlat så mycket det senaste. Här kommer därför en liten uppdatering kring de hästar vi har i stallet:

Lightning Lohr tävlade mycket duktigt under fjolåret men vi är övertygade om att hon har mer att hämta på tävlingsbanan. Hon är behandlad efter säsongen och har fått vinterträna i lugn och ro men årsdebuten närmar sig så smått. Hon har en härlig träningsvilja och det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma i år.

Florence Zon tävlar oftast väldigt jämt och säkert men utan att någon gång ha fått sätta nosen först. Det har dock inte berott på avsaknad av vilja utan mycket otur. Hon har flera platsplaceringar efter att ha gått hela loppen i dödens eller i vida spår under slutvarvet. Hon var även sexa i kval till Stochampionatet 2014 och var då inte långt efter fjolårets kulltoppar. De senaste har hon börjat uppträda ganska trögt i loppen och vi har inte riktigt känt igen henne. Nu verkar vi dock ha funnit vad som stört henne i lite olika muskelproblem och hoppas att hon snart är ute på banan igen och visar sitt fina löphuvud.

Joulin Song har inte fungerat i loppen som vi önskat. Hon fick under hösten ganska långvariga problem av bl.a. en infektion. Nu tränar hon riktigt starkt och vi hoppas att hon ska få lite kontinuitet i tävlandet och få visa sin fina kapacitet. Hon har definitivt mer kvar att hämta.

Unbalanced köpte vi på Kriterieauktionen 2014. Hon är inkörd och tränar nu på mot premielopp. Hon har ett vägvinnande trav och är en väldigt trevlig individ som ska bli spännande att följa. För dagen tränar hon 1.50 på mycket fint sätt.

Muchacho L.B. är stallets andra tvååring och är en trevlig liten hingst. Även han tränar 1.50-tempo på fint sätt.

Yrsa Brick började 2014 på bästa sätt med två segrar och en andraplats på kanontid. Sedan började det strula med diverse saker, halsproblem, ömma knän, muskelvärden osv. Hon har fått styrketräna rejält efter muskelproblem i senaste starten och ska snart få sig några snabbare jobb innan hon årsdebuterar. Hon känns riktigt stark och fin och får hon bara vara hel och frisk kan hon gå riktigt långt.

Tinta Barocca hade även han rejäla problem med flera infektioner under höst och vinter. Nu tränar han på som vanligt igen och vi hoppas att han ska få hålla sig frisk så han kan tjäna fina pengar under året då han besitter stor kapacitet.

Coquihala kom tillbaka till oss efter att ha varit utleasad. Hon tävlade bra efter återkomsten och var bl.a. tvåa en start med tussarna kvar i öronen. Vid senaste starten var hon dock inte helt hundra och har fått ta igen sig lite. Men snart är hon förhoppningsvis ute på banan igen.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *